PROGRAMOVERSIKT

Folkefest: Vinni!

lørdag 8. juni kl 21:00 - 12:58, Skalltaket

Vi ønsker Vinni velkommen til Skalltaket, Odda og Folkefest!

Billett: Kr. 100,- (som dekker hele kvelden og alle artister/show i skalltaket, LES MER).

Ungdomsbillett: Kr. 50,- (dekker også Skateshow før Vinni's konsert).

Fri aldersgrense.Vinni (Øyvind Sauvik) har i en årrekke vært frontfigur for en av Norges største rapgrupper Paperboys. Bandet har gjennom kjempehits som ��Barcelona” og “Lonesome Traveller” nytt stor suksess, og har i sin tid hatt hele 18 singler innom VG listen. Albumene “No Cure For Life”, “The Great Escape”, “When Worlds Collide” og “The Oslo Agreement” har til sammen gjort at grup- pens salgsmeritter strekker seg over 100 000 enheter.Etter Paperboys-tiden har Vinni frontet prosjektet Vinni & The Vagabonds som kanskje er best kjent for singelen “Let the monkey out” med svenske Timbuktu som gjesteartist. De har også gitt ut albumet “Happily lost”.

Nå er uansett tiden inne for at Vinni virkelig skal stå på egne ben – og til alt overmål skal dette skje på morsmålet. Det er gledelig nok i seg selv at en av landets beste rappere og tekstforfattere skal uttrykke seg på norsk. Og med smakebitene “Mørkredd”, “Medisin”, Halvdan Sivertsen-tolkningen “Sommerfuggel i vinterland” og nå sist «God morgen Norge»(Knutsen & Ludvigsen) har vel ikke forventingene til det kommende albumet «Oppvåkningen» akkurat blitt lavere.

Sistnevnte to låter er for øvrig hentet fra TV2-suksessen “Hver gang vi møtes”, hvor Vinni har jobbet med bautaer innen norsk musikkliv som Halvdan Sivertsen, Jan Eggum, Anne Grethe Preus, Bertine Zetliz, Øystein Dolmen og Elvira Nikolaisen.

“Sommerfuggel i vinterland” i Vinni-drakt er for øvrig den raskest selgende singelen i norsk iTunes-historie, og suste rett inn på toppen av lista et knapt døgn etter den TV-sendte opptredenen.

- Låta solgte til platina på en uke, og dobbel platina på to
- Låta ble streamet 1 million ganger på Spotify/Wimp i løpet av samme uke
- Videoen av opptredenen hadde 1 million views på YouTube i løpet av en uke. To måneder senere har nærmere 2 millioner nordmenn sett videoen
- «Sommerfuggel i vinterland» gikk inn på førsteplass på VG Topp 20-lista to uker etter release
- Der lå den i fire uker på rad, før Vinni avløste seg selv på toppen av hitlista med «God morgen Norge».

Vinni er ikke bare en listetopper, men har også turnert og spilt mer enn de fleste andre norske artister det siste tiåret. Han har spilt på de aller fleste store norske scener og festivaler, og kan med rette kalle seg en av landets mest erfarne liveartister. I vår, sommer og høst 2012 skal Norges kanskje mest populære artist akkurat nå ut på veien og spille for sine mange fans.Og til høsten kommer endelig Vinnis norskspråklige debutalbum «Oppvåkningen». Med andre ord har ikke Vinnis nye eventyr nådd toppen ennå. Det har tvert i mot akkurat begynt.