PROGRAMOVERSIKT

Jærnverket!

lørdag 25. mai kl 21:00 - 11:50, Iris Scene

Fra Notodden kommer JÆRNVERKET og med på vokal har de ingen ringere enn Kari Gjærum.

Dette bandet tar utgangspunkt i 60-/70-tallets populærmusikk. Innflytelser fra denne perioden inneholder elementer av rein pop, prog, r&b, funk, soul, folk, blues… kort sagt god musikk.

Det var et ønske å ha med en sterk kvinnelig vokalist og bandet tok kontakt med Kari Gjærum som fant plass til å være med å forme bandet.

Musikantene i dette bandet har lang fartstid og variert bakgrunn fra ulike sammenhenger. Rytmeseksjonen består av Tony Caddle på bass og Jostein Gohli på trommer. Espen Fjelle er sjef for ”møbelavdelingen” som består av piano og Hammond C-3/Leslie. Svein Gunnes synger, spiller fløyter, gitar og congas. Jørn Pedersen synger og spiller leadgitar. Olav Gohli synger leadvokal og spiller gitarer. Og Kari Gjærum synger leadvokal.

En genuin glede over å få spille musikk for folk er drivkraften for prosjektet, og navnet på bandet er en hyllest til Notoddens folk som bygde denne byen gjennom hardt slit i hjørnesteinsbedriftene Tinfos og Hydro. Industrisamfunnet er mer eller mindre borte, men det står igjen en sterk kulturkraft som har skapt nye verdier. Jærnverket er en del av denne kraften.

Dørene åpner 21.00.Billetter 200/150.