PROGRAMOVERSIKT

Musikkens%20venner%20konsert

KONSERT: GULLREGN OG ROSER

søndag 30. oktober kl 19:00 - 09:57, Formannshuset

Musikkens venner Klassisk Odda inviterer til Mezzosopran Åsne Kvamme og pianist Ingunn Ådland.

Mezzosopranen Åsne Kvamme og pianist Ingunn Ådland gjester Formannshuset i Odda søndag 30. Oktober med et program de har kalt ”Gullregn og roser”. 

Vakre  ”Kinderscenen” av Schumann og Korngolds nydelige ”Mariettas Lied” er blant de verk som står på programmet. Vi får også høre musikk av Fredrik Delius, Edvard Grieg, Peter Heise, Lars-Erik Larsson og Gluck.
Det er mange gode grunner til å få med seg akkurat denne konserten. For det første kan MV Klassisk by på to fremragende utøvere, for det andre har konsertens opphav en helt spesiell historie.

Det er i år 40 år siden Ingunn Ådland debuterte i Universitetets Aula i Oslo. Og det gjorde hun på det flyglet som i dag står i Formannshuset i Odda, også kalt ”verdens beste” Steinway. Ingunn gleder seg til å få spille på akkurat dette flyglet igjen.

Åsne Kvamme er bosatt i Bergen, men er gift med en kvinnhering, som også er sanger.
Åsne var i mange år leder i Musikkens Venners Landsforbund og hun er en nær musikervenn med lederen i MV Klassisk Odda, Svein Knutsen.
At Mariettas Lied står på programmet er ingen tilfeldighet. Etter at Svein hørte Marianne Kieland synge denne vakre sangen på Hardanger Musikkfest, har han lenge spurt Åsne om hun kunne til Odda og synge akkurat den. –Dette er en av de absolutte vakreste sanger jeg vet om, og jeg gleder meg veldig til å høre akkurat den, sier Svein Knutsen.
Delius var en nær venn av Grieg, og han likte norske fjell. Faktisk så dro Delius til Kvinnherad, og han besteg Ulvanåso i Uskedalen. Grieg kalte han ”Hardangerviddemannen”. Er det noen som vet om Delius også var i Odda eller Ullensvang?
Lars-Erik Larsson har de fleste nordmenn stiftet bekjentskap med, uten at de nødvendigvis vet det. Larsson har nemlig tonesatt ”Norge i rødt, hvitt og blått”.
-Både den danske komponisten Peter Heise sine sanger til Ibsens kjente tekster og Larssons sine fantastiske sanger til Hjalmar Gullbergs tekster, er riktige godbiter som vi gleder oss til å ta med til Odda, sier utøverne Åsne Kvamme og Ingunn Ådland.
Svein Knutsen oppforder alle musikkvenner i Hardanger og Kvinnherad om å ta turen til Formannshuset søndag 30. Oktober klokka 19.00. For å gi flest mulig sjansen til å sikre seg billett er det forhåndssalg av billetter på Tenestetorget i Odda kommune.

Forhåndssalg billetter kr 150,- på Tenestetorget Odda kommune, eller på eBillett.  

Velkommen!