PROGRAMOVERSIKT

Konsert med Razika

fredag 13. september kl 20:00 - 09:21, Iris Scene

PROSJEKT: UTFLUKT Konsertserie med fri aldersgrense i Hordaland.

Billett kr 50,-.

Norges største satsing på konserter med fri aldersgrense gjennomføres i Hordaland i perioden fra november 2012 til desember 2013, et samarbeidsprosjekt mellom Brak, artistmanagementet MADE, Hardanger ungdomsråd og kulturkontorene i Fyllingsdalen/Laksevåg, Arna/Åsane, Fana/Ytrebygda, Bergenhus/Årstad og på Stord.

Nå er turen kommet til Odda og Iris Scene :-)

Razika består av Marie Amdam (vokal og gitar), Marie Moe (bass), Maria Råkil (gitar) og Embla Karidotter (trommer), alle årganger 1991, og de spiller heftig og energisk ska-pop-rock.

ÅRETS MEST OMTALTE BAND
Det Spellemann-nominerte debutalbumet «Program 91» nådde en 6. plass på VG-lista, fikk fenomenale kritikker verden over, blant annet i New York Times, NME, Village Voice, Uncut Magazine og Pitchfork. Dette til tross for at halvparten av låtene hadde norsk tekst. Bandet turnerte, foruten i Norge, i store deler av Europa i 2012, spilte 7 show på SXSW i Austin, Texas og hadde egen headline tour i Japan. Singelen «Vondt I Hjertet» lå over 30 uker på P3’s lister, og den ble stemt fram til årets låt i Dagsavisen. Samme avis kåret Razika til årets band, og albumet havnet på et utall «årets beste album»-lister.

NY PLATE – PÅ VEI HJEM
I slutten av januar slapp pikene fra Bergen sitt andre album «På vei hjem», hvor første single «Oslo» ble sluppet 9. november og gikk rett inn på A-listen til P3 og tok en tredje plass på VG sin kåring «Årets beste låter». Bandet opptrådte også med singelen på en av de aller siste sendingene til Lydverket. «På vei hjem» gikk inn topp 5 på VG-listen og høstet strålende kritikker. I sommer spilte bandet på den store scenen under både Slottsfjell og Øya festivalen, og bare på de to festivalene fikk de spilt foran mer enn 12.000 entusiastiske fans, Man kan trygt si at veien hjem har vært en suksess og har høstet inn mange positive kritikker