PROGRAMOVERSIKT

Oterholm møter Næss - ubehag og observasjon

onsdag 20. april kl 19:00 - 13:53, Sentralbadet litteraturhus

Anne Oterholm og Kristine Næss møtes til samtale om egnes og hverandres forfatterskap.

[Romanen] har et driv og et ubehag over seg som ligner lite annet, skrev Klassekampen om Liljekonvallpiken. Anne Oterholms åttende roman ble nominert til Brageprisen da den kom ut i fjor høst. Her møter leseren nyskilte Merete som er i ferd med å etablere seg på nytt i egen leilighet. Den upålitelige fortelleren er en gammel venn av Merete. Han observerer etter eget utsagn alt hun gjør bare for å være sikker på at hun kommer seg godt på plass igjen etter det opprivende bruddet.

Kristine Næss’ siste roman, Bare et menneske, ble nominert til Nordisk råds litteraturpris for 2015. Her møter leseren Bea Britt, som følger med på verden fra sin store arvede villa på vestkanten. En tolv år gammel jente i nabolaget har forsvunnet, og sekken hennes blir funnet i Bea Britts hage. «Urovekkende» er et ord kritikerne bruker også om denne utgivelsen.

Oterholm og Næss er født samme år. De har dedikerte lesere som setter pris på den litterære kvaliteten de representerer. Kritikerne har de allerede vunnet, og de vaker hele veien i vannskorpa hos det helt store publikummet. 

Oterholm og Næss er blant forfatterne som tydeligst har formulert en egen poetikk. Som tidligere leder av Forfatterforeningen (Oterholm) og medlem i Det litterære råd (Næss) har de dessuten også markert seg på det litteraturpolitiske feltet. 

En lignende samtale ble gjort på Litteraturhuset i Oslo i februar. Velkommen til ønskereprise på Sentralbadet Litteraturhus i Odda. 

Arr. er støttet av Fritt Ord.

Billetter i døra, kr: 100,- 
50,- for ungdom/ student, flyktning/asylsøker.