Kva skjer i kulturen

Velkomen til kulturkalender for HARDANGER kommunane

Kva skjer i kulturen

Velkomen til kulturkalender for HARDANGER kommunane
1272114137SKALLTAKET DAG 1: HELLBILLIES!BLUESLAGET INVITERER TIL DAG AV EIN AV EI FORRYKANDE FESTHELG UNDER SKALLTAKET - MED NORGES MEST FOLKEKJÆRE ROCKERE!FREDAG 27/5 - INNGANG KR. 400,- (+AVG) - Konsertstart kl. 23.00

Det blir også mulighet for å kjøpe helgepass KJØP HER! som inkluderer både Hellbillies 27. mai + Hennig Kvitnes & Claudia Scott 28. mai til kr. 700,- (+avg). 

Hellbillies var i høst aktuelle med boken «Hellbillies 25», og solgte ut Operaen en hel helg i den forbindelse! 
Fredag 27. mai inntar bandet scenen under Skalltaket i Odda som en del av festhelgen Blueslaget lokst utøve setter opp 27.-28. mai. Bandet har allerede vært ute på vårturné, og det blir stas å få en av Norges flotteste rockere til å svinge hardingene under taket på Norges mest spesielle konsertarena. Hellbillies har holdt det gående i 25 år. På denne tiden har de gitt ut 14 album, og solgt opp mot en million eksemplarer. Bandet har siden starten turnert landet rundt, og etter hvert blitt et av Norges mest folkekjære band. Bandet albumdebuterte med «Sylvspente Boots» i 1992, og de rotekte låtene treffer både bygdefolk og byrockere rett i hjertet. Bandet er fortsatt i storform – noe de beviste med det fabelaktige albumet «Tretten» i 2012 - deres kanskje beste studioplate til nå.

I 2014 slapp de liveplaten «Levande LIVe», som fikk kjempekritikker over hele linja. Dagsavisen gav en sekser: «For selv om sangene fortsatt har sin klare identitet går de ofte inn i partier som høres ut som dette kunne vært Hellbillies i levende live på Fillmore East tidlig på 70-tallet», og Nordlys en flott femmer: «Det er så forbanna kult at vi har et band her til lands som etter et hvert århundres aktivitet fortsatt reiser rundt og turnerer iherdig, på et så svimlende høyt musikalsk nivå som de gjør».

2016-05-27 21:00SkalltaketFalseFalse