PROGRAMOVERSIKT

Sommerstart%20p%C3%A5%20Lindeplassen%20plakat

SOMMERSTART PÅ LINDEPLASSEN : STAVANGERKAMERATENE!

fredag 1. juni kl 20:00 - 12:18, Lindeplassen v/ Iris Scene

Sett av fredag 1. juni - da inviterer Blueslaget Lokst Utøve til utekonsert på Lindeplassen med yndlingene fra Stavangerkameratene!

Fredag 2. juni kommer det selvtitulerte debutalbumet fra kvartetten Stavanger- kameratene som bl.a. inneholder suksesssinglene “Bare så du vett det”, “Vekk meg opp”, ”Bare du”, “Nettet (digitale hjerter og smilefjes” og den ferske sommersingelen “Vil du shalala”. Albumet har de jobbet frem i studio det siste året etter at de slapp den første singelen “Vekk meg opp” våren 2016.

Fikk navnet sitt fra Stian Blipp
Det unike samarbeidet oppsto i Stavanger sommeren 2015 da Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland ble spurt om å opptre sammen på åpningen av volleyball-VM. I det de skulle gå på scenen sa konferansier Stian Blipp: “Det er jo litt fristende å kalle dem Stavangerkameratene” og etter det har det navnet bare blitt hengende ved dem. “Vi har alle mye selvironi, så det er bare deilig når det blir litt halvkleint. Dessuten er det ikke hver dag man blir døpt av selveste Stian Blipp”, sier Tommy Fredvang.

Ventet syv måneder på Avicii’s godkjennelse
På åpningsshowet fremførte de “Vekk meg opp” for aller første gang. Det var deres egen norske oversettelse og arrangement til Avicii’s megahit “Wake Me Up”. Responsen var så bra at de gjerne ville gi den ut, men det skulle ta hele syv måneder å få den norske versjonen godkjent av Avicii og de andre låtskriverne. Først fredag 11. mars 2016 kunne den gis ut – og suksessen var umiddelbar. Sommeren 2016 kom den andre singelen, “Bare så du vett det”, og da tok det virkelig av.

Hvem er Stavangerkameratene?
De fire artistene som utgjør Stavangerkameratene har i tillegg til egne utgivelser og konserter blitt kjent for et stort publikum via TV. Kjartan Salvesen vant Idol i 2004, Tommy Fredvang er bl.a. kjent fra X-Factor i 2009, Skal vi danse i 2010 og Stjernekamp i 2015, Glenn Lyse vant Idol i 2007 og Ole Alexander Mæland har bakgrunn som vokalist i Elle Melle og deltok i The Voice i 2012.

Live på direkten
Høsten 2016 deltok kvartetten i føljetongen om Stavangerkameraten i Einar Tørnquist og John Brungots programserie “Live på direkten” på TV 2, hvor de over flere episoder hadde mye moro med bandkonseptet sitt. I forbindelse med “Live på direkten” spilte de også for et utsolgt Folken i Stavanger.

Mottokk gullplate
Stavangerkameratene var hele høsten 2016 blant de 100 mest streamede låtene på Spotify i Norge, og blant topp 20 på den offisielle radiolisten med sin singel “Bare så du vett det”. Suksessen førte til at de i oktober mottok gulltrofé for over 2 millioner streams for sin singel “Bare så du vett det”.

Omfattende konsertrunde i 2017
Vinteren 2017 har Stavangerkameratene også jobbet med å forberede sitt live-sett og debutlbumet følges denne sommeren og høsten opp av en omfattende konsertrunde rundt om i landet. 16. og 17. juni blir det to oppvarmingskonserter for Mods på Viking Stadion, og 2. september spiller de på Rockefeller.

Live på Lindeplassen eller under Skalltaket dersom værmeldingen er dårlig.

Restriksjoner

Aldersgrense 18 år til Lindeplassen.

Ansvarsfraskrivelse

Kjøpte billetter refunderes kun ved avlysing av arrangementet.

Billetter fås kjøpt HER