PROGRAMOVERSIKT

KONSERT : DOROTHEA TRIBUTE TO DORO

lørdag 7. mai kl 22:00 - 14:41, Iris Scene

Dorothea er et tribute band til DORO.

INNGANG KR. TBA - DØRENE ÅPNER KL. 22.00

Dorothea er et tribute band til DORO. DORO er bedre kjent som - the queen of metal -. Og blir husket som vokalisten i WARLOCK. Den tyske artisten DORO er verdens største kvinnelige metal artist og vil være det for alltid, er det å lese på tributebandets Facebookside. Videre kan du lese at hun er kjent fra 1980-tallet som en av de få kvinnelige artistene innen heavy metal. Hun ga ut fire album med WARLOCK fram til 1987. I 1989 kom første solo album under navnet DORO, og siden har det gått slag i slag.

Dorothea er et tributeband som ble etablert i 2012. Bandet som kommer fra Jæren området består av Victoria på vokal, Cato på gitar, Stig på gitar, Marius på trommer og Reidar på bass. Stig og Victoria kommer fra bandet SKALLEBANK. Begge har et nært hjerte til DORO, selveste «Queen Of Metall» som artist. Da de kom inn på tanken ved å starte et tribute band så ble det lagt mye engasjement og lidenskap inn for å få de rette brikkene på plass. Resultatet er blitt et band som virkelig rocker, og spiller Doro sine låter samt artister som Doro har spilt cover på, eks. Billy Idol og Judas Priest.


LOKAL DUO

På scenen i forkant av Dorothea står Sylvian som skal varme opp publikum til kvelden. Sylvian består av Sylvia Andersen på vokal og Morgan Vikne på akustisk gitar. De covrer og tolker tungrock klassikere i en akustisk bekledning.De har og tolket og covret mye annet innad musikk, men no er det altså tungrock klassikere som gjelder. Alt ifra Kiss, Iron Maiden, Motorhead til Five Finger Death Punch og Warlock.