PROGRAMOVERSIKT

vamp

Konsert: VAMP

torsdag 17. november kl 19:00 - 11:36, Odda kino

Velkommen til konsert med et av landets mest meritterte band.

Vamp har eksistert i 24 år og er et av landets mest meritterte band. Bandet har fått hedersbevisninger og priser både nasjonalt og lokalt, blant annet 5 Spellemannspriser og dessuten blitt kåret til ”Årets spellemann”.

Albumet ”Liten fuggel” ble utgitt høsten 2012. Tittelsporet har rørt og berørt mange lyttere og sangen brukes i dag i mange sammenhenger. ”Liten fuggel”-turnéen varte ut høsten 2013 og var samtidig markeringen av bandets 20-årsjubileum som plateartist.

Sommeren 2015 gjennomførte bandet en lang sommerturné, der bandets nye musikere fikk vist seg fram.

Vamps hittil siste album, ”Populas”, ble utgitt i oktober 2015 – til fantastiske kritikker. Albumet viser en rekke portretter av ulike mennesker, fra ung til gammel, ulykkelige skjebner, raringer og grupper på flukt. Sangen ”Passasjerane” er gitt til Flyktninghjelpen i anledning den store flyktningkatastrofen over Middelhavet.

Vamp presenterer seg nå med en særdeles spennende besetning. Øyvind Staveland, Vamps gründer, er den eneste av besetningen som har vært med gjennom hele deres 24-årige karriere. Han har laget mange av Vamps sanger og spiller fele, bratsj, fløyter og trekkspill.

Jan Toft har hovedvokal og spiller gitar. Jan er Vamps originalvokalist, og var med fra starten av i 1991 og fram til 1998. I den perioden laget han flere av Vamps sanger. Jan har gitt ut 2 soloalbum, jobbet som produsent og skuespiller. Nå er han endelig tilbake igjen!

Odin Staveland ble i 2004 involvert som låtskriver og musiker til Vamps plate ”Siste stikk” (utgitt i 2005). Siden har han turnert og spilt inn plater med Vamp, samtidig som han har komponert musikk til teater og film og jobbet som produsent. I mars 2015 kom han ut med sin første soloplate. Odin synger, spiller piano, trommer, percusjon og trekkspill.

Bjørn Berge på gitarer og banjo, er kjent for sin energi og gitarteknikk. Han har selv gitt ut 12 album og blitt belønnet med 2 Spellemannspriser. Som soloartist har han turnert Europa på kryss og tvers og gjort festivaler verden over, blant annet i USA, Canada, Russland og Ukraina.

Kjetil Dalland er en av landets mest rutinerte bassister og jobber også som produsent og komponist. Han har turnert med en lang rekke kjente artister, som Mari Boine, Bertine Zetlitz, Kurt Nilsen, Lene Marlin, Nico Valkaepaa med flere.

Lars-Eirik Støle spiller på tangenter av alle slag. Han er kjent fra Haugesund Popensemble og nå fra Ford Rekord, i tillegg til at han er musiker i Odin Stavelands band. Og han fyller ut og topper mannskoret Vamp!

Forhåndssalg av billetter på Tenestetorget og eBillett.