PROGRAMOVERSIKT

Markering av Verdensdagen for Psykisk helse i Indre Hardanger

onsdag 28. september kl 20:00 - 12:32, Iris Scene

Verdensdagen markeres med en rusfri rockekonsert med det fabelaktige bandet Gatens Evangelium.

«fordi livet forandrer seg….»   


Interkommunalt forum av psykiatriske sykepleiere i Indre Hardanger står i år som arrangør av Verdensdagen for Psykisk Helse.
Årets tema er «fordi livet forandrer seg…» 

Verdensdagen for Psykisk Helse markeres hvert år 10. oktober, og er et kjent FN-arrangement. Det er også Norges største opplysningskampanje for Psykisk Helse. På landsbasis er det over 500 ulike arrangementer.
Det vi som psykiatriske sykepleiere i Indre Hardanger ønsker å skape, er åpenhet og kunnskap om Psykisk Helse i kommunene. 

I år har vi delt arrangementet i to. Onsdag kveld inviterer vi til rockekonsert på Iris Scene der vi ønsker at brukere av Psykisk helse og Oppfølgingstjenesten vil komme, selvsagt også sammen med den vanlige mann i gata som setter pris på en god rockekonsert. Dørene åpner kl. 20.00, og konserten starter kl. 21.00. 

Torsdag formiddag  er målgruppen vår ungdomsskoleelever. Vi har invitert elever fra Jondal, Røldal og Odda.  Elevene samles til «spille/snakke» konsert på Iris Scene torsdag 29.9. kl. 11.30, med samme band, Gatens Evangelium fra Bergen. 

Gatens evangelium;  
Fra gangsterliv til rockeglede, 4 tidligere rusmisbrukere og 1 musikkpedagog  danner bandet Gatens evangelium fra Bergen.  De synger om sin mørke fortid, og om et liv med rus og følelsen av å bli fornedret. Låtene er skrevet i tøffe perioder, og handler om egenterapi – og en form for selverkjennelse.  «Mitt største ønske med musikken er å guide andre unna feilsteg jeg selv har tatt, og å hjelpe mennesker med å få selvrespekt» sier vokalist Morten Sommerbakk. Bandet er godt kjent i distriktet og har spilt blant annet på Garage i Bergen. På bildet fra venstre Sigurd Eknes (gitar), Bjarte Stien (gitar), Morten Sommerbakk (vokal), Lasse Tuastad (bass), Geir Akse (trommer). 

Årets verdensdags-tema fokuserer på endringer i livet og samfunnet, og hvordan disse endringene påvirker våre liv og vår psykiske helse. Vi vil bruke kunnskapen til å alminneliggjøre psykiske lidelser og øke kunnskapen om at åpenhet er viktig for den psykiske helsen.

Velkommen!

Med vennlig hilsen
Jondal kommune    Odda kommune    
Psykisk helse        Psykisk helse