Kva skjer i kulturen

Velkomen til kulturkalender for HARDANGER kommunane

Kva skjer i kulturen

Velkomen til kulturkalender for HARDANGER kommunane

PROGRAMOVERSIKT

Filtrer
gi tid

Har du tid? Eller er du opptatt på mobilen?

lørdag 12. oktober kl 13:00 , JONDAL FRIVILLIGSENTRAL
Verdensdagen for psykisk helse har som mål å oppfordre oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. Tid er oppmerksomhet, å vise interesse, og det å være tilstede. Tid er verdifullt, noe vi ikke kan sette en prislapp på. Mange opplever at de har for lite av den. I en tid der vi får input fra mange hold, er ekte oppmerksomhet den fineste gaven man kan få og gi. Derfor er det å gi av tiden sin noe av det fineste man kan gjøre. GRATIS - åpent for alle! Velkommen!
PROGRAM:


Kl 13        Velkommen, presentasjon av foredragsholderne og dagens program.
Kl 13:05    Anne Marie Ulvolden 
-    Ensomhet er et stort samfunnsproblem, for alle aldersgrupper og yrkesgrupper. Hva er ensomhet? 

-    Har du ofte mobilen fremme når du snakker med andre? Er du egentlig tilstede? Når er vi ekskluderende og når er vi inkluderende? 

-    Tilstedeværelse og sosial kompetanse, hva betyr det?

-    Det er normalt å føle indre uro, keitethet og engstelse, men hvordan snakker  vi om det på en normaliserende måte?

Kl 13:50    Felles gjennomgang av pusteøvelser, blikk kontakt, kroppsholdning etc.

Kl 14:30    Ida Drake Nepstad gjennomgår en modell som snakker om angst. Hvor kommer angsten fra? Hvorfor blir vi noen ganger redde og usikre i møter med andre? Er vårt indre selvsnakk basert på rasjonell tenkning? Hvor er fokuset ditt når du føler deg truet og usikker? Dette er et verktøy man kan bruke i hverdagen.

Kl 15:05    Sunne og gode hverdagsvaner henger sammen med hvordan du har det inni deg. Ved å få en gjennomgang av noen enkle kognitive verktøy, pusteøvelser og positive egen-samtaler kan du lære deg å takle hverdagens daglige oppturer og nedturer!

Kl 15:30    Takk for denne gangen!

Foredragsholdere:
Anne Marie Ulvolden - helsesykepleier, lang erfaring, jobber som helsesykepleier på Metis videregående skole i Bergen og på Helsestasjon for ungdom og studenter i Bergen. Hun holder et inspirerende foredrag om ulike tema som berører ungdom, studenter og unge voksne i dag.


Ida Drake Nepstad - nyutdannet klinisk psykolog fra Frankrike og Ungarn. Hun jobber som psykolog i Hordaland Fylkeskommune sitt psykologiteam  på videregående skoler.


For påmelding:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBXFWbFkt2-jbOd24doFNhKsqH66lxu_oMv1p2zyfKx2XK0g/viewform?fbclid=IwAR1_88eAG2-G50E4w7oDHpyAVxkT-_AxlfzXdm_ZxaEs-A1Td4cMkHEme4k